Apolonia+ Rašović
Apolonia+Rašović

Mini implanti: Mali, ali moćni saveznici Vašeg osmijeha

Mini implanti: Mali, ali moćni saveznici Vašeg osmijeha

Mini implanti: Mali, ali moćni saveznici Vašeg osmijeha

Mini implanti su mali dentalni implantati koji se koriste za podršku proteza, mostova ili krunica. Oni su manji od standardnih implantata i njihova osnovna funkcija je stabilizacija totalen proteze u obje vilice. Kako se totalne proteze obično oslanjaju samo na zaostali greben i meka tkiva, često mogu biti nestabilne u ustima ukoliko su lokalni uslovi neadekvatni.

Postupak postavljanja mini implantata je manje invazivan i brži u poređenju sa standardnim implantatima. Mini implantati se mogu postaviti uz minimalnu intervenciju u kosti, što dovodi do bržeg oporavka i manje nelagodnosti za pacijenta.

Zašto bi trebalo uzeti mini implante u obzir kao rješenje?

  • Prednosti mini implantata su zaista značajne i mogu donijeti mnogo koristi pacijentima. Prvo, jedna od najvažnijih prednosti je dugovječnost ovih implantata. Za razliku od klasičnih, mini implanti mogu trajati veoma dugo vremena bez potrebe za hirurškom intervencijom ili zamjenom. Ovo je izuzetno povoljno jer pacijenti mogu biti sigurni da će njihovi mini implantati ostati stabilni i funkcionalni tokom dugog perioda.

  • Druga prednost mini implantata je njihova pristupačnija cijena u poređenju sa klasičnim implantatima. Mini implantati su finansijski prihvatljivija opcija koja omogućava pacijentima da dobiju kvalitetnu i trajnu zamjenu za svoje izgubljene zube po povoljnijoj cijeni.

  • Treća prednost mini implantata je visok nivo komfora koji pružaju pacijentima. Zahvaljujući redukovanoj proteznoj ploči, koja se koristi u kombinaciji sa mini implantima, pacijenti će osjetiti veću udobnost tokom nošenja proteze. Ova redukovana protezna ploča omogućava precizno prijanjanje proteze na implant, što rezultira stabilnošću olakšavajući govor i funkcije žvakanja. Takođe, mini implantati pomažu u održavanju prirodne anatomije vilice, što doprinosi prirodnijem izgledu osmijeha.

Uz sve ove prednosti, mini implanti su sve popularniji izbor među pacijentima koji žele poboljšati kvalitet svog osmijeha. Njihova dugovječnost, pristupačnija cijena i visok nivo konfora čine ih atraktivnom opcijom za zamjenu izgubljenih zuba. Konsultacija sa stomatologom će vam pružiti dodatne informacije o ovom rješenju i pomoći vam da donesete odluku koja najbolje odgovara vašim potrebama i željama. Nama je stalo do Vašeg osmijeha!

 

Imate pitanja?
Pošaljite nam poruku.
Pošaljite nam poruku