Naše usluge

Oralna hirurgija

MAKSILOFACIJALNA HIRURGIJA

Implantologija

PROTETIKA I ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Ortodoncija

Parodontologija

BOLESTI ZUBA I ENDODONCIJA

Dječja i preventivna stomatologija

ANTI-AGING

DIGITALNO SNIMANJE ZUBA

Oralna hirurgija

MAKSILOFACIJALNA HIRURGIJA

Implantologija

PROTETIKA I ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Ortodoncija

BOLEST ZUBA I ENDODONCIJA

Parodontologija

Dječija i preventivna stomatologija

ANTI-AGING

DIGITALNO SNIMANJE ZUBA

Kontaktirajte nas

Lokacija:

Miljana Vukova 19

Broj telefona:

067 091 110

E-mail:

info@apoloniarasovic.com

Scroll to Top

ORALNA HIRURGIJA

ApoloniaRašović specijalizovana je za oralnu hirurgiju od samog osnivanja.

Naš tim specijalista oralne hirurgije, na čelu sa Dr Brankom Rašovićem, pruža sveobuhvatne usluge u cilju rješavanja složenih stomatoloških problema.

Kroz redovno učešće u edukacijama, uvijek smo u toku sa najnovijim metodama i tehnologijama u oblasti hirurških intervencija. Posvećenost kvalitetu i inovacijama nam omogućava da pružimo najbolje moguće rješenje za svakog pacijenta.

MAKSILOFACIJALNA HIRURGIJA

Maksilofacijalna hirurgija je specijalnost koja se fokusira na hirurško liječenje i rekonstrukciju deformiteta, povreda i bolesti koje pogađaju čeljusti, lice, lobanju i povezane strukture.

U ambulantim uslovima moguće je organizovati odredjene intervencije iz oblasti maksilofacijalne hirurgije (u slučajevima gdje nije potreban bolnički tretman ili uvodjenje pacijenata u opštu anesteziju).

Za intervencije iz ove oblasti ordinacija Apolonia+ Rašović ima dugogodišnju saradnju sa ordinacijom Beograd-Centar na čijem je čelu je prof. Dr Zoran Stajčić.

IMPLANTOLOGIJA

Implantologija je efikasna metoda za vraćanje funkcionalnosti i estetike osmijeha pacijenta.

Naš tim stručnjaka ima višedecenijsko iskustvo u izvođenju hirurških intervencija na tvrdim i mekim tkivima usne duplje. Ugradnjom dentalnih implanta zamjenjujemo izgubljene zube i pravimo stabilnu osnovu za nadoknadu zuba, kao što su krunice, mostovi ili proteze.

Bezbjednost i udobnost pacijenata su nam od najveće važnosti, zbog čega koristimo provjerene tehnike i materijale u procesu ugradnje implantata. Pored toga, posvećujemo se stalnom usavršavanju na polju implantologije kako bismo pružili najbolje moguće rješenje za svakog pacijenta.

PROTETIKA I ESTETSKA
STOMATOLOGIJA

Protetika se bavi izradom krunica i mostova u cilju nadoknade zuba koji nedostaju, promjene oblika boje i veličine zuba iz estetskih razloga ili kombinovanih indikacija, što je najčešći slučaj. Oduvijek je popularna i zaista važna kako u estetici tako i u funkcionalnoj rehabilitaciji pacijenta.

Danas visokoestetske krunice od Zirconia keramike ispunjavaju visoke kriterijume lijepog osmijeha. One su transparentne, gracilne, a oblikom prilagodjene fizionomiji pacijenta zbog čega djeluju potpuno prirodno.

Savremena protetika nudi sjajna rješenja u kombinaciji sa implantima kada nedostaju jedan ili više zuba, kao i kod potpuno bezubih pacijenata.

ORTODONCIJA

Nepravilnosti položaja zuba i zagrižaja nisu rijetka pojava. Naši najčešći klijenti su djeca i mladi, ali korekcije odredjenih nepravilnosti mogu se sprovesti i u odraslom dobu.

Moderna oprema nam omogućava preciznu dijagnostiku i praćenje napretka tokom ortodontskog liječenja. Koristimo najkvalitetnije materijale kako bismo osigurali trajnost i estetski izgled svake ortodontske intervencije.

U ortodonciji je kao i u ostalim oblastima pristup potpuno individualan, a plan terapije je pažljivo osmišljen za svakog pacijenta. Naš tim stručnjaka ima bogato iskustvo i koristi najnovije tehnike i metode kako bi osigurao najbolju moguću njegu i tretman za svakog pacijenta.

Parodontologija

Parodontologija se bavi liječenjem svih oblika bolesti desni koje se zajednički nazivaju parodontopatija. Desni su ogledalo zdravlja i utiču na zdravlje usne duplje prvom mjestu, ali i na estetiku i cjelokupan utisak o Vašem osmijehu. Zato im se mora posvetiti posebna pažnja: od jednostavnih procedura u cilju prevencije do mogućih hirurških zahvata kojima se rješavaju komplikovanija stanja.

U tretiranju bolesti usne duplje koristimo i diodni laser, inovativnu tehnologiju koja se preporučuje jer predstavlja efikasan, precizan i bezbolan način za uklanjanje oštećenog tkiva i dezinfekciju zaraženih područja desni.

BOLESTI ZUBA I ENDODONCIJA

Endodoncija se bavi liječenjem unutrašnjih djelova zuba, kao što su zubna pulpa i kanali korijena zuba uz fokus na otklanjanje infekcija, upala i oštećenja u dubljim djelovima zuba. Endodoncija igra ključnu ulogu u očuvanju zuba koji su pogođeni dubokim karijesom, traumom ili drugim ozbiljnim oštećenjima.

Tokom endodontskog tretmana, zubni kanali se temeljno čiste, dezinfikuju i pune specijalnim materijalima kako bi se spriječila dalja infekcija i očuvala prirodna struktura zuba.

Naša stomatološka ordinacija pruža visokokvalitetne usluge endodoncije uz pomoć stručnog tima koji koristi najnovije tehnike i tehnologije kako bi osigurali efikasno i bezbolno liječenje zuba.

DJEČJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA

Najvažnija terapija u dječjem uzrastu je prevencija. Roditelji igraju važnu ulogu u oralnom zdravlju svog djeteta, a u saradnji sa stomatologom, pravilnim pristupom i redovnim posjetama mališani su poštedjeni stresa i bola.

Na sreću, roditelji sve češće prepoznaju potrebu da svoju djecu povedu kod stomatologa radi konsultacije. Kroz posjete sa svojim djetetom roditelji se edukuju i uče kako da na najbolji način pristupe i podrže svoje dijete u stvaranju zdravih navika.

U domen dječje stomatologije spada i uklanjanje frenuluma (izraženih resica) sa usne i jezika. Ovo je čest problem koji može da rezultira otežanim izgovaranjem odredjenih glasova ili otežavati ortodontsku terapiju djeteta. U našoj ordinaciji je za rješavanje ovog problema popularna primjena lasera, koja je naročito pogodna je za mališane jer omogućava intervenciju bez klasičnog hirurškog reza.

ANTI-AGING TRETMANI

Najbolje vrijeme za anti-aging terapije je u ranim fazama procesa starenja, kada se počinju pojavljivati prvi znakovi starenja kože kao što su fine linije i bore. Međutim, anti-aging terapije mogu biti korisne u bilo kojoj dobi, čak i kod starijih osoba, kako bi se poboljšala elastičnost kože, smanjila vidljivost bora i poboljšao cjelokupni izgled kože.

Koje tretmane možete uraditi kod nas?

Važno je konsultovati se sa stručnjakom prije odlučivanja o određenom tretmanu i odabrati ga u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Ukoliko razmisljate o anti-aging tretmani, tu smo da zajedno napravimo plan za postizanje zeljenih rezultata.

DIGITALNO SNIMANJE ZUBA

Digitalno snimanje zuba omogućava stomatolozima da preciznije dijagnostifikuju probleme u usnoj duplji i da na taj način bolje planiraju i izvode tretmane. Ova tehnologija ima mnoge prednosti u odnosu na tradicionalne metode snimanja – koristi manje zračenja, što je bolje za pacijente, a takođe pruža preciznije slike koje omogućavaju stomatolozima da bolje procijene i tretiraju probleme u ustima.

Snimanje (oba tipa) se može organizovati u bilo kojoj fazi tretmana pacijenta brzo i efikasno.

2D digitalno snimanje zuba koristi rendgenski aparat za snimanje dvodimenzionalnih slika zuba i okolnih tkiva. Ova tehnologija je korisna za dijagnostifikovanje parodontalnih bolesti, kao i za procjenu stanja korijena zuba i koštanih defekata i otkrivanje karijesnih lezija.

3D digitalno snimanje zuba, takođe poznato kao CBCT (Cone Beam Computer Tomography), koristi nisku dozu rendgenskog zračenja za stvaranje trodimenzionalne slike zuba i okolnih tkiva. Kroz treću dimenziju ovog snimka moguće je na sigurniji način identifikovati proces, destrukciju, oštećenje ili deformtiet, i bliže i preciznije ga locirati. Samim tim, neophodni hirurški zahvati se mogu bolje planirati.